Ik ben een echt ‘herfstmens’. Bij herfst denk ik ook aan de meest prachtige, warme tinten geel en oranje van de herfstbladeren aan de bomen waar het herfstzonnetje in haar volle pracht doorheen schijnt. De bomen die die bladeren verliezen en voor krakende bladerhopen op de grond zorgen en waar je met grote passen als een klein kind heerlijk doorheen kunt banjeren. De aardse geur die je ruikt na een net gevallen regenbui. Onze hond Kasper van 7 wordt er ook spontaan weer pup van.

Beetje jaloers op Kasper als je dat zo leest?

Dat dacht ik al.

Want als je in de herfst van je leven bent – en daar hoeven we niet omheen te draaien hè, je bent geen 20 meer en geen 40 ook – dan merk je dat je wat minder fit en energiek wordt. Terwijl je steeds beter weet wat je echt belangrijk vindt in je leven, heb je er minder puf voor.

Beetje moe.

Minder fit dan ooit. Buikje. Pijntjes soms zelfs, al negeer je die.

Ook in mijn praktijk ben ik een herfstmens.

Ik help mannen in – nou ja, laten we zeggen: de nazomer van hun leven, om daar met volle energie van te genieten. Buikje eraf, energie terug.

Jou bijvoorbeeld.

Zodat je op Kasper gaat lijken, want mijn hond is natuurlijk óók in de nazomer van zijn leven. Maar kijk ‘m eens plezier hebben in die herfstbladeren!

Hoe lang is het geleden dat jij je zo uitgelaten gevoeld hebt?

Ja, dat vermoedde ik al. Best lang dus.

Tijd om even te bellen, dan zoeken we uit of dit herfstmens je kan helpen om je puppy-energie (en strakke lijf) terug te krijgen!