Osteopathie bij B-Balanced in Edam

Behandeling van de oorzaak door vergaande kennis en ervaring

PLAN BEHANDELING

Osteopathie bij B-Balanced in Edam

Behandeling van de oorzaak door vergaande kennis en ervaring

PLAN BEHANDELING

Osteopathie bij B-Balanced in Edam

Behandeling van de oorzaak door vergaande kennis en ervaring

PLAN BEHANDELING

Osteopathie

Wat is Osteopathie
Osteopathie is een therapie met een holistische kijk. Dat betekent dat het lichaam als geheel wordt gezien. Waar andere therapieën zich richten op alleen gewrichten en/of spieren onderzoekt en behandelt een osteopaat het lichaam als geheel. Een osteopaat onderzoekt het lichaam met name op mobiliteit van o.a. spieren, gewrichten, organen (hart, nieren ect.), vochtstroom (bloed, lymfe ect.), zenuwstelsel en vrijheid van energetische stroom (vitaliteit).
Daarnaast heeft een osteopaat een vergaande kennis van hoe het lichaam werkt (fysiologie) daardoor betrekt een osteopaat o.a. voeding, rust, ademhaling en andere belangrijke aspecten bij zijn behandeling. Door de kennis van het gehele lichaam behandelt onze osteopaat (Bastiaan Krul) niet alleen klachten aan het bewegingsapparaat (hij is ook fysiotherapeut) maar ook problemen zoals buikpijn, menstruatie klachten, obstipatie en nog veel meer.
De buikorganen kennen een grote pijnprojectie elders in het lichaam, ook is er een grote mechanische verbintenis met de buikorganen en de extremiteiten. Zo stellen wij dat 90% van alle rugklachten uit de buik afkomstig zijn en ook de invloed van de buik op schouder, nek of knieklachten moet niet onderschat worden.

Heeft u klachten en helpen andere therapieën niet of niet voldoende? Heeft u iedere twee weken een kraakje nodig bij uw therapeut en wilt u nu wel eens de oorzaak verhelpen? Of heeft u gewoon klachten en wilt u behandeld worden door een zeer goed opgeleide therapeut die tijd voor u neemt?

PLAN BEHANDELING

Indicatie klachten algemeen

Een osteopaat onderzoekt het lichaam met name op bewegelijkheid. Bij een eerste intake zal de osteopaat altijd het gehele lichaam onderzoeken en noteert daarna alle bevindingen. Bijvoorbeeld bij schouder klachten komt naar voren uit het onderzoek dat de grootste disfuncties zitten in de onderbuik en het borstbeen. Hierna wordt onderzocht of mobilisatie van de onderbuik invloed heeft op de schouder en daarna wordt voor het borstbeen het zelfde gedaan. De structuur die de meeste invloed heeft op de aangedane schouder wordt gezien als de “primaire disfunctie” en zal als eerst behandeld worden. Op deze manier tracht de osteopaat de oorzaak te behandelen en niet het gevolg.

Ieder lichaam reageert op een andere manier. Vele oorzaken leiden tot vele gevolgen, daarom is het ook altijd moeilijk te voorspellen waar uw langdurige klacht daadwerkelijk vandaan komt. Door de grote kennis in functie van het lichaam (fysiologie) werkt de osteopaat nooit met protocollen en zou iedere behandeling weer uniek zijn. Een goed en gedegen onderzoek met een brede kijk is een goed beginpunt naar herstel en gezondheid.

Klachten die de osteopaat op deze manier zou kunnen verhelpen zijn.

Neem contact op

Bastiaan Krul D.O.

Oprichter, Osteopaat, Fysiotherapeut, pariëtaal echografist

Osteopathie

Lotte van Boxtel D.O.

Osteopaat

Tarieven osteopathie

Intake en 1e behandeling (1 uur)
84,- euro

Vervolg behandeling lang
84,- euro

Vervolg behandeling kort
46,- euro

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Voor een osteopathie behandeling heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.
B-Balanced Osteopathie is geregistreerd bij het Nederlands Osteopathie Federatie (NOF). Voordelig voor u, want dit zorgt ervoor dat zorgverzekeraars de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoeden. Hiervoor heeft u echter wel een aanvullende verzekering nodig.  Hieronder vindt u een overzicht met de vergoedingen voor osteopathie in 2024. Twijfelt u over de vergoeding of wilt u voor volgend jaar advies welke verzekering goed is voor alternatieve zorg? We helpen u graag!

Vergoedingen zorgverzekeringen