Mesologie

Goede voeding is meer dan alleen gezond eten

Mesologie

Goede voeding is meer dan alleen gezond eten

Mesologie

Goede voeding is meer dan alleen gezond eten

Wat is Mesologie?

Mesologie is een vorm van natuurgeneeskunde waarbij reguliere medische kennis wordt gecombineerd met kennis uit de complementaire geneeswijzen. Als Mesoloog ben ik opgeleid met een grondige kennis van anatomie, fysiologie, neurologie, pathologie, farmacologie, interne geneeskunde en de integratie van complementaire geneeswijzen. Dit zijn de geneeswijzen die een wetenschappelijke basis hebben en waar voortdurend onderzoek naar wordt gedaan zoals:

  • ayurveda
  • Chinese geneeskunde
  • homeopathie
  • fytotherapie
  • orthomoleculaire geneeswijzen
  • voedingsleer

Wat doe ik als Mesoloog?

Wanneer je bij mij komt voor een behandeling, begin ik met het in kaart brengen van je vitale functies. Hierdoor ontdekken we welke lichaamsfuncties goed en minder goed functioneren. Hierbij maak ik gebruik van de reactie van het mesodermale weefsel. Bij bepaalde punten op de huid meet ik de elektrofysiologische weerstand. Deze punten staan in verbinding met je organen of een deel van een orgaan. De metingen voer ik op je handen en voeten uit. Daarnaast doe ik een uitwendig buikonderzoek en maak ik, volgens ayurveda en Chinese geneeskunde, gebruik van tong- en polsdiagnose.

Op basis van deze informatie kan ik je voorzien van leefstijladvies op maat. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning in de vorm van kruiden, voedingssupplementen of homeopathie. De keuze voor middelen is gebaseerd op kennis maar worden op voorhand door mij getest op bepaalde meetpunten zodat je, voordat de middelen worden gekocht, weet of het bij je past.

Neem contact op

Indicatie klachten Mesologie

Klachten van patiënten die een Mesoloog bezoeken zijn zeer uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan aandoeningen zoals maag-darmklachten, oververmoeidheid, spier- en gewrichtspijnen, huidklachten, hormonale klachten, hoofdpijnen, slaapproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, menstruatieklachten, luchtwegklachten en depressie. Maar ook zonder klachten kun je bij mij terecht zoals voor een APK van je lichaam, een leefstijlplan volgens jouw constitutie, het laten controleren van de status van je vitamine- en mineralenbalans en het opsporen van allergieën en voedingsintoleranties.

Aangesloten bij:

Susanne Kras

Mesoloog

Kosten en vergoeding

Tarief consult Mesologie 1,5 tot 2 uur:   € 98,- (gedeeltelijk) vergoed door zorgverzekeraar*

*Kras Mesologie is geregistreerd bij de Nederlandse vereniging voor Mesologie (NVVM), is aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen (VBAG) en is lid van het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).  Dit betekent dat zorgverzekeraars de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoeden. Hiervoor heeft u echter wel een aanvullende verzekering nodig. Hieronder vindt u een overzicht met de vergoedingen voor Mesologie in 2023. Twijfelt u over de vergoeding of wilt u voor volgend jaar advies welke verzekering goed is voor alternatieve zorg? We helpen u graag!

Benieuwd naar uw vergoeding, klik HIER

Gegevens

Kras Mesologie

Susanne Kras

Mesoloog

Oosthuizerweg 13f

1135 GH  Edam

Tel:           0299 223745

BTW:       NL004218844B60

IBAN:       NL02RABO0190275510

KVK:         86264826

E-mail:    info@b-balancededam.nl

Internet: www.krasmesologie.nl

Opleiding: https://www.academiemesologie.nl/