Nieuws

Nieuws

Nieuws

Behandeling Menstruatieklachten d.m.v. osteopathie (Lotte van Boxtel D.O.)

Menstruatieklachten komen veel voor, en helaas denken veel vrouwen dat het erbij hoort. Maar een gezonde menstruatiecyclus is pijnloos en duurt ongeveer 28 dagen.

Vanaf het begin van de cyclus wordt de binnenwand van de baarmoeder dikker, sterker doorbloed, en gaan de cellen een slijmlaag produceren. Wanneer de eicel niet wordt bevrucht, wordt het opgebouwde baarmoederslijmvlies weer afgestoten, wat leidt tot de menstruele bloeding. Voor deze continue cyclus van opbouw en afbraak is een goede uitwisseling nodig van vloeistof (zoals lymfe en bloed), bouwstoffen en afvalstoffen. Dit bevordert ook het produceren en transporteren van de hormonen uit de hersenen en de eierstokken die het complexe verloop cyclus coördineren. Wanneer de aan- en afvoer van vloeistof, bouwstoffen en hormonen verminderd is, kan dit leiden tot menstruatieklachten zoals buik/rug/hoofdpijn, vocht vasthouden, stemmingswisselingen of een onregelmatige cyclus.

Een voorwaarde voor de goede uitwisseling, is een vrije beweeglijkheid van het weefsel. Een osteopaat onderzoekt en behandelt de beweeglijkheid van de structuren in je lijf, ook van de organen in de buik. Via manuele technieken kan een osteopaat je lichaam helpen bij het oplossen van eventuele blokkades of stagnaties die kunnen leiden tot menstruatieklachten. Heb je vragen of heb je interesse in een osteopathie behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Meditatie

Omdat de eerste cursus al snel vol zat en met enthousiasme ontvangen is , geeft Jacco de volgende cursus -Mediteren voor beginners- op 2, 9 & 30 april van 13.30 tot 15.00 uur bij B-Balanced Edam. Lijkt het jou ook leuk om te leren mediteren en hoe je na drie lessen al zelf aan de gang kunt? Doe dan mee. Voor leden van B-Balanced Edam €50,- en anders €60,-. Wilt u meer informatie of inschrijven? Mail dan naar jacco@praktijk4you.nl