Therapieën

Kennis, ervaring en passie maken B-Balanced de praktijk voor u

PLAN BEHANDELING

Therapieën

Kennis, ervaring en passie maken B-Balanced de praktijk voor u

PLAN BEHANDELING

Therapieën

Kennis, ervaring en passie maken B-Balanced de praktijk voor u

PLAN BEHANDELING

Therapieën

B-Balanced is niet zomaar een praktijk. B-Balanced is het eerste holistisch centrum van Waterland en omstreken.

Wat is Holisme?

Holisme komt van het Griekse woord “holos” wat geheel betekent. Dit is een visie op het leven die de mens als geheel beschouwt en ook zo behandelt. Lichaam, gedachten, emoties, gevoelens, de sociale aspecten en zingeving. Alles staat met elkaar in verbinding en is daarom in de behandeling van bepaalde klachten niet los van elkaar te zien. De meeste klachten komen voort uit een disbalans in een of een aantal van deze aspecten van de mens. Deze dient daarom ook voor een goede aanpak in zijn totaal behandelt te worden. In veel gevallen behandel je het een en veranderen anderen aspecten automatisch mee. Soms kan juist een combinatieaanpak enorm effectief zijn. De holistische geneeskunde richt zich dus op het herstellen van de balans met de verschillende ingangshoeken.

Alternatieve geneeswijze
In Nederland zijn er twee richtingen in de gezondheidszorg namelijk regulier en alternatief. Alternatief wil niks anders zeggen dan de andere geneeskunst die niets aan de ander ten onder doet. Net als met een alternatieve route. Veel van de alternatieve geneeswijze zijn al duizenden jaren oud en zo zou je alternatief kunnen zien als oudere en oorspronkelijke geneeswijze. Waarin regulier zich richt op het wegnemen van symptomen richt de alternatieve geneeswijze zich voornamelijk op het versterken van de eigen levenskracht en daarmee het zelfgenezend vermogen van de mens. Het gevolg hiervan is dat de klachten meer naar de achtergrond treden of zelfs helemaal verdwijnen.
Wat kunnen we behandelen met holistische geneeskunst?
Nagenoeg kunnen bijna alle klachten behandeld worden met holistische geneeskunde. U kunt bij B-Balanced terecht voor zowel lichamelijk als psychische en emotionele klachten voor het herstellen van de balans. Deze verstoring kan veroorzaakt worden door stress, een ongezonde levensstijl of een verstoring tussen lichaam en geest die vaak te maken hebben met iets uit de sociale omgeving. Het zijn vaak de psychische en emotionele klachten die zich uiten in het lichaam.  Beginnende bij spanningen en vermoeidheid.  De symptomen zijn te onderdrukken met medicatie maar het is altijd beter als het lichaam dat zoveel mogelijk zelf doet en bij de oorzaak aangepakt wordt. Want pas dan kan er echt heling plaatsvinden. Als lichaam en geest weer in balans zijn gebracht heeft dat tot gevolg dat de klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Aanbod therapieën

Osteopathie

Lees meer >

Orthomoleculaire therapie

Lees meer >

Mesologie

Lees meer >

Mental coaching

Lees meer >

Acupunctuur

Lees meer >