window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-Z7EQE6H1QB');
0299-223745
info@b-balancededam.nl
Mental coaching2023-07-20T11:50:39+00:00

Mental coaching

Uw hulp bij angsten en Burn-out klachten

Mental coaching

Uw hulp bij angsten en Burn-out klachten

Mental coaching

Uw hulp bij mentale klachten

Mental coaching en therapie

Jacco Bouwes:

Mensen komen bij mij omdat hun klachten hoofdzakelijk van psychische en emotionele aard zijn. Daarin neem ik de mens in zijn totaliteit mee omdat alles met elkaar in verbinding staat. Sterker nog: als je het eenmaal ziet, is het niet meer los van elkaar te zien. Zo zijn bij psychische klachten, die zich uiten in gedrags- en emotionele problemen, de sociale aspecten niet weg te denken. Juist daar lopen we tegen onze angsten, onzekerheden en andere emoties zoals boosheid en frustratie aan die ons levensgeluk in de weg staan. Daarbij is de klacht ‘slechts’ een uiting van een probleem dat veel dieper ligt. Pas als daar echt aandacht voor is, kan er werkelijk heling plaatsvinden met een blijvend resultaat.

Opgebrand

Het lichaam hoort hierbij betrokken te worden omdat we daar steeds minder verbinding mee hebben gekregen. Dit komt omdat daar de pijnlijke emoties en gevoelens van onrust liggen opgeslagen die we het liefst uit de weg gaan. Onbewust bedenken we allerlei uitvluchten zoals hard werken, veel in ons hoofd zitten en daardoor een continue stroom van gedachtes hebben. Ook het gebruik van middelen is een manier om te vluchten voor je gevoelens. Tijdelijk laten ze je beter voelen, maar op de langere termijn bieden ze niet de gewenste oplossing. Op den duur zullen ze hun tol gaan eisen en je alleen maar dieper in de put brengen. Heel goed je best doen en daarmee het willen verhogen van je eigenwaarde en het op zoek gaan naar waardering van anderen, hebben ook tot doel je goed te voelen. Dit is in feite ook een vorm van verslaving en heeft ook niet het gewenste effect en put je helemaal uit en raak je op een gegeven moment volledig opgebrand.

Regie over je eigen leven

Als je van bovenstaande last hebt wordt het tijd om daar eens serieus naar te gaan kijken met een ervaren iemand die je verder kan helpen. Dat doen we door samen te kijken hoe je daar gekomen bent en hoe je daar zelf weer uit kunt komen. Zo leer ik je hoe je zonder te vluchten bij jezelf kunt blijven en zo het vertrouwen in jezelf te vergroten. Dat zorgt ervoor dat vluchten niet meer nodig is en je zo nergens meer afhankelijk van hoeft te zijn. Als je niet meer afhankelijk bent van middelen, waardering van anderen of wat ze van je zouden kunnen denken dan ben je vrij en ligt er een hele nieuwe wereld voor je open. Zo krijg je weer de regie over je eigen leven en wordt de weg naar een evenwichtiger en vitaler leven voor je vrijgemaakt.

Klachten waarin ik gespecialiseerd ben zijn:

  • Burn-out klachten
  • Angst en paniekaanvallen
  • Verslavingsproblematiek

Verder kun je ook bij mij terecht voor:

  • Piekeren en sombere gedachten
  • Problemen in de opvoeding
  • Leren omgaan met emoties
  • Traumaverwerking

Esther van der Salm Buitencoach

Hallo, ik ben Esther van der Salm. Met mijn bedrijf ‘Beweging Op Elk Niveau’ help ik bedrijven om uitval van hun medewerkers door ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen.

 

Coaching voor werknemers

Samen met ervaren collega’s hebben we landelijke dekking en bieden deze coaching aan in het hele land. Met als doel: meer rust in hoofd en in lijf, maar vooral ook werken en leven op de manier die hen motiveert. Weer weten waar ze het voor doen. Zichzelf leren begrijpen en ruimte ervaren om gezonde keuzes te kunnen maken. Dit bespaart niet alleen veel tijd en geld, de medewerker wordt ook productiever en blijft langer in dienst. Win-win. Een traject is daarbij ‘geslaagd’ wanneer een werknemer zijn/haar werk blij voortzet op de werkvloer (preventie) of blij terugkeert (herstel) ófwel blij vertrekt. Beide uitkomsten zijn uiteindelijk goed voor zowel de werknemer als de werkgever. We zijn succesvol in het terugdringen van verzuim bij bedrijven.

  • Drie maanden 1-op-1 coaching door een gecertificeerde en ervaren coach. Voor meer informatie klikt u HIER

Coaching voor ondernemers en directie

Als topsporter heb je zelfvertrouwen, zelfkennis, discipline, doorzettingsvermogen en focus nodig. Je moet alle ballen hoog houden. Zowel praktisch als vanuit je gevoel snel keuzes kunnen maken en focussen op je doel. Alleen met talent red je het niet. Als ex-marathonschaatser op het hoogste niveau weet ik hier alles van. En als je dan weet dat het runnen van een bedrijf vaak topsport is, waarom zouden alleen sporters dan een coach nodig hebben? Ik help ondernemers en directie met het krijgen van een topsport mindset waardoor een glasheldere focus ontstaat en veel meer rust in het hoofd.

  • Zes maanden exclusief 1-op-1 coaching door mij, Esther. Klik HIER voor meer informatie
PLAN BEHANDELING

Jacco Bouwes

Mental coach

Tarieven mental coaching

Een intakegesprek duurt een uur tot anderhalf uur en bedraagt net als een gewone sessie €82,-

Voor coaching en therapie heb je geen verwijzing van de huisarts nodig en gaat het ook niet ten koste van je eigen risico. De therapie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket en afhankelijk van hoe je verzekerd bent. Vraag gerust naar de mogelijkheden of kijk op de-nfg.nl voor meer informatie. 

Esther van der Salm

Buitencoach therapeut

Tarieven mental coaching

Tarief informatie
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
Ga naar de bovenkant