Orthomoleculaire therapie

Alles begint bij jouw gezonde voeding

PLAN BEHANDELING

Orthomoleculaire therapie

Alles begint bij jou gezonde voeding

PLAN BEHANDELING

Orthomoleculaire therapie

Alles begint bij jouw gezonde voeding

PLAN BEHANDELING

Orthomoleculaire voedingsgeneeskunde en leefstijlcoaching

Hippocrates wist het vier eeuwen voor Christus al: ‘Laat voeding uw medicijn zijn en niet de medicijnen uw voeding’. Tegenwoordig populair vertaald met ‘Geen pillen maar paprika’. Op dit principe is de orthomoleculaire geneeskunde gebaseerd: geneeskunde door middel van uw voeding. Een orthomoleculair behandelaar streeft er dan ook naar uw gezondheidsklachten op te lossen door u een voedings- en leefstijlpatroon te adviseren waarin zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen zitten en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Als dit onvoldoende lukt met voeding zelf, worden supplementen geadviseerd. Alles vanuit een gedegen wetenschappelijke basis.

Naast een uitgebreide anamnese, waarbij naast de huidige gezondheid ook de gezondheid uit het verleden wordt besproken, wordt vaak aanvullend laboratoriumonderzoek geadviseerd. Onderzoeken die het mogelijk maken de oorzaak áchter de gezondheidsklachten te achterhalen. Geen symptoombestrijding, maar een oplossing met een grotere kans op blijvend herstel aan de hand van de persoonlijke ‘gebruiksaanwijzing’ van uw lichaam. Onderzoeken die worden ingezet betreffen o.a. bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek, urineonderzoek en speekselonderzoek.

Omdat in de praktijk blijkt dat een puur fysieke benadering van de gezondheidsklachten slechts een deel is van de oplossing, combineert Marian van der Meer van Your Life|Balance de orthomoleculaire voedingsgeneeskunde waar nodig met leefstijlcoaching. Daarbij werkt ze met het Integrale Vitaliteitsmodel van MARK dat is ontwikkeld door MARK Leefstijl & Vitaliteit. Met behulp van dit model achterhalen we waarom het zo moeilijk is keuzes te maken die nodig zijn om een gezondere leefstijl aan te nemen. Waarom het vaak bij voornemens blijft en een zoveelste poging om af te vallen. Wie kiest voor leefstijlcoaching kiest er dus voor om antwoorden te vinden op zijn of haar persoonlijke vragen. Het geeft antwoord op de vraag aan welke knoppen te draaien om weer op het juiste pad te komen. Door met de kern aan de slag te gaan, zal ook op andere vlakken verbetering ontstaan.
De orthomoleculaire geneeskunde, al dan niet gecombineerd met leefstijlcoaching, is met name geschikt bij chronische gezondheidsklachten zoals bij overgewicht, diabetes type 2, schildklierproblematiek, darmklachten (de prikkelbare darm (PDS) of ontstekingsziekten (IBS)), reumatische klachten (zoals fibromyalgie) en gewrichtsklachten (artritis en artrose).

Neem contact op

Marian van der Meer

Orthomoleculaire en leefstijlcoach

Gerelateerde Blog’s