Hoofdpijn en osteopathie

Behandeling van de oorzaak door vergaande kennis en ervaring

PLAN BEHANDELING

Hoofdpijn en osteopathie

Behandeling van de oorzaak door vergaande kennis en ervaring

PLAN BEHANDELING

Hoofdpijn en osteopathie

Behandeling van de oorzaak door vergaande kennis en ervaring

PLAN BEHANDELING

Hoofdpijn

Hoofdpijn is helaas een veel voorkomende klacht. Vaak is de oorzaak van pijn vrij duidelijk, namelijk (mogelijke) weefselschade. Denk aan het stoten van je scheenbeen of vallen op je knie. Bij hoofdpijnklachten is er geen sprake van weefselschade, er is niks stuk.

Vaak is de oorzaak van hoofdpijn een (lokale) overbelasting. Dit kan komen door bijvoorbeeld een scheefstand van een nekwervel, een verhoogde spierspanning in de nek of hals, een laaggradige ontsteking in de darm of een blokkade in het energetisch stelsel door bijvoorbeeld stress.

Een osteopaat is als enige therapeut opgeleid in het behandelen van de volgende systemen:

  • Wervels en gewrichten (mobilisatie en manipulatie (kraken van de nek)
  • Spieren en bindweefsel
  • Fluïdisch systeem (bloed, lymfe, hersenvocht en interstitium)
  • Energetisch systeem (Cranio-sacraal)
  • Vertering systeem

Hoofdpijn is vaak een gevolg van een probleem in één of meerdere van bovengenoemde systemen. Vaak zien wij dan ook patiënten met hoofdpijn als gevolg van een slechte vertering van het voedsel door een dysfunctie in de buik. Bij een osteopaat bent u dan ook in goede handen voor de behandeling van uw hoofdpijn.

Een behandeling van de Osteopaat is sowieso anders dan u gewend bent van alle andere therapeuten puur vanwege de andere (brede) kijk op uw klachten. Behandeling voor osteopathie wordt doorgaans volledig of gedeeltelijk vergoed door uw aanvullende verzekering.

PLAN BEHANDELING
Neem contact op

Lotte van Boxtel D.O.

Osteopaat

Tarieven osteopathie

Intake en 1e behandeling (1 uur)
84,- euro

Vervolg behandeling
84,- euro

Osteopatische behandeling kort
46,-  euro

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Voor een osteopathie behandeling heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.
B-Balanced Osteopathie is geregistreerd bij het Nederlands Register Osteopathie Federatie. Voordelig voor u, want dit zorgt ervoor dat zorgverzekeraars de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoeden. Hiervoor heeft u echter wel een aanvullende verzekering nodig. We vinden het niet fijn wanneer u voor verrassingen komt te staan. Daarom vindt u hier een overzicht met de vergoedingen voor osteopathie in 2023. Daarnaast adviseren we u ook altijd uw actuele polisvoorwaarden te controleren.
Twijfelt u over de vergoeding? Of wilt u advies bij het uitzoeken van een aanvullende zorgverzekering die uw osteopathie behandeling vergoedt? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Vergoedingen zorgverkezeringen