Hoge bloeddruk  en osteopathie

Behandeling van de oorzaak door vergaande kennis en ervaring

PLAN BEHANDELING

Hoge bloeddruk  en osteopathie

Behandeling van de oorzaak door vergaande kennis en ervaring

PLAN BEHANDELING

Hoge bloeddruk  en osteopathie

Behandeling van de oorzaak door vergaande kennis en ervaring

PLAN BEHANDELING

Hoge Bloeddruk en Osteopathie

 

Om te begrijpen waarom osteopathie goed helpt bij het verbeteren van de bloeddruk bij patiënten met een (primaire) hoge bloeddruk, is het van belang om te veronderstellen dat het hart niet (alleen) verantwoordelijk is voor het stromen van het bloed. Het hart is niet alleen verantwoordelijk voor de druk in ons vaatsysteem. Het hart is niet de enige pomp.

Aanzuigende kracht:

Het bloed wordt aangetrokken naar de plekken waar uitwisseling plaatsvindt. Uitwisseling van bijvoorbeeld afvalstoffen en voedingsstoffen. Denk aan een spier of een orgaan. De lever en de hersenen staan hier bekend om, maar ook de darmen tijdens het verteringsproces van voedsel. Deze organen hebben veel energie nodig. Deze uitwisseling zorg dus voor een aanzuigende werking van het bloed en ondersteunt zo het hart met de bloedstroom.

Wat is de oorzaak?

Als om wat voor reden dan ook de mobiliteit van deze organen ten opzichte van hun omgeving vermindert, dan zou ook deze bovengenoemde aanzuigende werking kunnen verminderen. De bloeddruk zal eerst (lokaal) dalen, als dit proces langer aanhoudt, dan zal het lichaam deze lage bloeddruk gaan compenseren door de spieren in de grote bloedvaten aan te laten spannen (vasoconstrictie). Het knijpen van deze spieren in de grote bloedvaten zorgt voor de hoge bloeddruk.

Hoe kan een osteopaat helpen?

De osteopaten bij B-Balanced zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van het spanningsevenwicht van ieder orgaan. Dit om de vrijheid van de bloedstroom te verbeteren en de zogenoemde aanzuigende werking te optimaliseren. Deze unieke benadering zorgt vaak voor een verlaging van de bloeddruk zonder dat daar medicatie (met haar bijwerkingen) voor gebruikt hoeft te worden. Interesse in deze unieke behandeling? Neem dan contact met ons op.

Bijkomende voordelen van een osteopatische behandeling:

*Meer energie door een beter algemeen herstellend vermogen

*Betere stoelgang door betere vertering

*Minder bij-klachten bijvoorbeeld minder hoofdpijn e.o. buikpijn

*Meer concentratievermogen

*Fitter en vitaler

PLAN BEHANDELING
Neem contact op

Lotte van Boxtel D.O.

Osteopaat

Bastiaan Krul D.O.

Osteopaat

Tarieven osteopathie

Intake en 1e behandeling (1 uur)
84,- euro

Vervolg behandeling
84,- euro

Osteopatische behandeling kort
46,-

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Voor een osteopathie behandeling heeft u geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.
B-Balanced Osteopathie is geregistreerd bij het Nederlands Register Osteopathie Federatie. Voordelig voor u, want dit zorgt ervoor dat zorgverzekeraars de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoeden. Hiervoor heeft u echter wel een aanvullende verzekering nodig. We vinden het niet fijn wanneer u voor verrassingen komt te staan. Daarom vindt u hier een overzicht met de vergoedingen voor osteopathie in 2022. Daarnaast adviseren we u ook altijd uw actuele polisvoorwaarden te controleren.
Twijfelt u over de vergoeding? Of wilt u advies bij het uitzoeken van een aanvullende zorgverzekering die uw osteopathie behandeling vergoedt? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Vergoedingen zorgverkezeringen