Menstruatieklachten:

Klachten omtrent de menstruatie zijn veel voorkomend en gelukkig krijgt dit ook steeds meer de aandacht die het verdient. Zo ervaren 94% van de vrouwen in Europa ten minste één klacht tijdens hun menstruatie. Vaak zijn dit klachten als buikpijn, rugpijn, hoofdpijn, vocht vasthouden, maar ook neerslachtigheid of stemmingswisselingen.

We gaan er te vaak vanuit dat het erbij hoort terwijl een gezonde cyclus vrijwel geen klachten veroorzaakt.

De menstruatie is de spiegel van de totale hormoonhuishouding. Is de menstruatie verstoord dan is de waarschijnlijkheid groot dat er ook andere hormonale verstoringen zijn.
Deze kunnen onder andere veroorzaakt worden door leefstijlfactoren of een minder goed functionerende buik (verteringsysteem). Ook een circulatiestoornis op basis van drukfenomenen in de buik kan leiden tot deze klachten.

De mogelijkheden

Bij B-Balanced is ons team gespecialiseerd om op te sporen waar het probleem vandaan komt en u te helpen bij de oplossing van het probleem. Voor problemen met de voeding (denk bijvoorbeeld aan voedselallergieën en intoleranties) kunt u terecht bij onze orthomoleculaire therapeut of Mesoloog. Voor problemen in de functie van de buik bent u bij onze osteopaat aan het juiste adres.

Zo wordt er in ons centrum altijd gewerkt aan het oplossen van het probleem vaak zonder hulp van medicatie (die ook weer bijwerkingen hebben). Bent u ook geïnteresseerd in een gezonde oplossing voor uw menstruatie probleem? Neem dan contact op met B-Balanced.

 

 

Clare, A. W. (1985). Premenstrual Syndrome: Single or Multiple Causes? The Canadian Journal of Psychiatry, 30(7), 474–482. https://doi.org/10.1177/070674378503000704

 

Lete, I., Häusler, G., Pintiaux, A., Jamin, C., Nappi, R. E., Fiala, C., … Lobo, P. (2017). The inconvenience due to women’s monthly bleeding (ISY) survey: a study of premenstrual symptoms among 5728 women in Europe. The European Journal of Contraception & Reproductive Health Care, 22(5), 354–359. https://doi.org/10.1080/13625187.2017.1400001